Stort prestandatest av webbhotell

Prestandatest

Vi vet alla hur viktigt det Àr med webbprestanda. Det gÄr att göra mÄnga prestandaoptimeringar pÄ en webbplats utan att behöva byta webbhotell, men ifall man har ett snabbt webbhotell har man en riktigt bra grund. Jag hör ofta pÄstÄenden tagna ur luften om vilket webbhotell som presterar bÀst och sÀmst, men vilket webbhotell Àr egentligen snabbast?

Jag har testat och jÀmfört nÄgra av Sveriges populÀraste webbhotell ? i den hÀr artikeln fÄr du veta resultaten.

11 av de vanligaste webbhotellen i Sverige

Jag kontaktade de vanligaste webbhotellen i Sverige, detta med grund pÄ egna erfarenheter som webbutvecklare samt vad jag sett och hört av andra. Jag fick tyvÀrr ingen respons frÄn Surftown eller Cliche, men resten av webbhotellen var mycket positiva till prestandatestet och lÀt mig ha tillfÀlliga konton hos dem.

HÀr Àr webbhotellen som deltar i testet.

Binero

Binero

Webbhotellet grundades 2002 under namnet Aleborg Solutions, men fick sitt nya namn Binero 2007. Företaget utsÄgs 2009 och 2010 till Sveriges bÀsta webbhotell i det Ärliga branschtestet av tidningen Internetworld och köptes nyligen upp av koncernen Oniva Online Group.

Binero?s serverhall ligger i Stockholm, och webbhotellet bestÄr av en klassisk Apache-webbserver.

City Network

City Network

City Network hÄllit igÄng sedan 2002, och förra Äret utsÄgs det till ett av Sveriges snabbast vÀxande företag. De fick nyligen mycket publicitet i media efter att ha stÀngt ner tjÀnsten Lexbase som lÄg pÄ deras servrar.

Webbhotellet har en helt egen serverhall i Karlskrona och en delad i Stockholm. De kör med en Apache-webbserver bakom cache-motorn Varnish, som genom att lagra en kopia av alla sidor snabbar upp Ätkomsten till sajten.

Crystone

Crystone

Precis som Binero Àr Crystone en del av koncernen Oniva Online Group och har varit aktiva sedan 1997. Idag sÀgs Crystone vara Sveriges största svenskÀgda webbhotell och har kontor i Stockholm, Manchester och Miami.

De har tvÄ serverhallar i Stockholm och kör med Apache pÄ sina Linuxbaserade konton.

FS Data

FS Data

FS Data grundades 1997 och ses ofta som det miljövĂ€nliga webbhotellet, med energisnĂ„la, vattenkylda webbservrar som drivs med grön el och dĂ€r vattnet Ă„teranvĂ€nds till fjĂ€rrvĂ€rme. År 2008 utsĂ„gs de till Sveriges bĂ€sta webbhotell av Internetworld.

Webbhotellet har flera serverhallar i Helsingborg med Apache pÄ deras Linuxbaserade konton. PHP version 5.3 anvÀndes i testet hos FS Data, de erbjuder dock version 5.5 som ska prestera bÀttre.

Ipeer

Ipeer

Det vĂ€rmlĂ€ndska webbhotellet Ipeer grundades 2006 och Ă€gs av företaget Applewise. Även Ipeer?s serverhall drivs med grön el och blev utsedd till Årets Gröna Datahall 2008. Förra Ă„ret slog företaget ihop sig med Strongbox till det gemensamma varumĂ€rket Ipeer.

Webbhotellets serverhall ligger i Karlstad och drivs med Apache pÄ deras Linuxbaserade konton.

Loopia

Loopia

Webbhotellet grundades 1999 under namnet NetConnect, men fick ett Är senare sitt nya namn Loopia. 2005 köptes Loopia upp av företaget Active 24, som i sin tur blev uppköpta av företaget Mamut 2006, som i sin tur blev uppköpta av koncernen Visma 2011.

Loopia har egen serverhall i VÀsterÄs, dÀr de Linuxbaserade kontona drivs med Apache.

Manufrog

Manufrog

Manufrog startade sin verksamhet 2004 och har sitt kontor i Örebro. Jag hittade tyvĂ€rr inte sĂ„ mycket mer information om dem Ă€n sĂ„, men deras support Ă€r vĂ€ldigt personlig och svarar Ă€ven utanför normala kontorstider.

Webbhotellet har tvÄ stycken servrar ? en i Maidstone (UK) och en i Florida (US) ? och kör med Apache pÄ bÀgge. De Àr pÄ sÄ vis det webbhotell i testet som har sina servrar lÀngst bort.

Mebo

Mebo

Mebo var faktiskt det enda webbhotellet i testet som jag personligen inte hade hört talas om innan. Företaget startade sin verksamhet 2012 och drivs av tvĂ„ personer. Deras mĂ„lsĂ€ttning Ă€r att vara ett litet, trevligt webbhotell som vĂ€xer i lagom takt. Även detta webbhotell har personlig support som Ă€ven svarar vid sidan av normala kontorstider.

De Àr inte lika vanliga som övriga webbhotell i testet, men jag ville gÀrna ha med dem ÀndÄ.

Webbhotellet har en server i KungÀlv och en i Slough (UK). De kör med Apache som webbserver bakom Nginx, som fungerar som en omvÀnd proxy för att snabba upp Ätkomsten till sajten.

Oderland

Oderland

Det göteborgska webbhotellet Oderland grundandes 1998 i Mölndal och drev till en början sin verksamhet i liten skala. Idag har de sitt huvudkontor i Kungsbacka och en del av sin support i BorlÀnge.

Webbhotellet har tvÄ stycken serverhallar placerade i GöteborgsomrÄdet och kör Apache pÄ sina webbhotellskonton.

One.com

One.com

One.com brukar ses som webbhotellet för smÄ plÄnböcker och har blivit utnÀmnt till bÀsta budgetvalet av flera tidningar. Webbhotellet har drivits i Danmark sedan 2002 och har snabbt vuxit sig till en av de största webbhotellen i Europa.

Webbhotellet har sina servrar i Köpenhamn och kör med Apache. De erbjuder endast paketlösningar till sina kunder, dÀr varje webbhotell varken kan ha fler eller fÀrre domÀner Àn en.

Space2u

Space2u

Det norrlÀndska webbhotellet Space2u har sina rötter och huvudkontor i Kramfors, men Àr ocksÄ en del av koncernen Oniva Online Group. Jag har tyvÀrr inte hittat mer information Àn sÄ annat Àn att deras kunder har en tendens att ge dem tÄrtor.

Space2u anvÀnder Apache pÄ sina servrar, men var de Àr placerade Àr oklart.

Förberedelser

För att jÀmföra prestandan mellan olika webbhotell Àr det förstÄs vÀldigt viktigt att sidorna man jÀmför Àr identiska. För att fÄ ett sÄ realistiskt scenario som möjligt, som samtidigt stÀller krav pÄ webbhotellet, valde jag att installera WordPress och WooCommerce med deras egna 23 testprodukter och tillhörande bilder.

Installationsprocessen för varje webbhotell var exakt likadan:

 1. Installera WordPress manuellt, senaste versionen (3.8.1).
 2. Installera temat Virtue, senaste versionen (2.0.7).
 3. Installera WooCommerce, senaste versionen (2.1.5).
 4. Importera testprodukter och bilder frÄn dummy-data.xml.
 5. Skapa en huvudmeny och lÀgga till alla sidor i den.
 6. Konfigurera permalÀnkar till /%year%/%monthnum%/%day%/%postname%/ och /produkt.
Woocommerce Webbshop

Prestandatesterna

Alla webbhotell fick vara med om tvÄ olika tester: ett sidladdningstest och ett stresstest. Testerna gjordes tvÄ gÄnger pÄ varje webbhotell ? en gÄng helt utan prestandaoptimeringar och en gÄng med pluginet W3 Total Cache installerat (version 0.9.3) med Page Cache, Minify och Object Cache aktiverat. Inga fler prestandaoptimeringar Àn sÄ gjordes pÄ nÄgot av webbhotellen.

Observera att W3 Total Cache inte fungerade pÄ Loopia eller Mebo, sÄ dÀr anvÀndes WP Super Cache istÀllet för att Ätminstone fÄ sidorna att cachas pÄ servern (vilket Àr en av funktionerna i W3 Total Cache). Cachning pÄ servern har stor betydelse eftersom att all PHP-kod dÄ inte behöver köras.

Sidladdningstestet

I sidladdningstestet kontrollerar jag hur snabbt sidan med produkter laddar in alla resurser med webblÀsarens cache avstÀngt. Testet körs tio gÄnger i följd och dÀrefter rÀknas medeltalen ut. Testet sker frÄn min dator för att fÄ ett sÄ realistiskt scenario som möjligt.

Sidladdningstesterna kördes mÄndag den 10 mars med start klockan 15:40. Precis innan testerna gjordes en mÀtning frÄn min dator till Bredbandskollen vilket visade 28,23 Mbit/s ner.

Stresstestet

Det hÀr testet gÄr ut pÄ att se hur mÄnga samtida anrop webbplatsen klarar av att hantera. 10 anrop skickas i taget till webbplatsen i snabb följd tills de uppnÄtt totalt 1000 anrop. Anropen sker frÄn en server i Karlstad.

Observera att anrop inte ska förvÀxlas med sidvisningar ? en sidvisning bestÄr (nÀstan) alltid av flera anrop, dock till statiska resurser (bilder, stilmallar, JS-filer och teckensnitt) vilka inte alls har samma belastning pÄ servern som PHP-skript.

Stresstesterna gjordes tisdag den 11 mars med start klockan 00:15.

Resultaten

Jag mÄste sÀga att resultaten Àr vÀldigt intressanta, och det mÀrks att webbhotell Àr bra pÄ olika punkter nÀr det kommer till webbprestanda.

Sidladdningstest av webbhotell

Att City Network Àr snabbare utan server-cache Àr högst troligen bara en tillfÀllighet; eftersom de anvÀnder sig av Varnish spelar det ingen roll ifall sidan cachas via WordPress eller inte, det Àr för övrigt dÀrför de levererar sidan snabbast utan server-cache.

Ifall man ska gÄ efter siffrorna för testet utan server-cache sÄ kommer Mebo pÄ andraplats tÀtt följt av FS Data. Med server-cache levererar överraskande nog One.com sidan snabbast, tÀtt följt av FS Data och Oderland.

Stresstest av webbhotell

Stresstestet visar andra resultat. Utan server-cache hanterar City Network flest samtida anrop per sekund, men eftersom de som sagt anvÀnder sig av Varnish kan vi konstatera att FS Data hanterar flest samtida anrop till PHP-skript per sekund, följt av Space2u.

Med server-cache hanterar Ipeer flest anrop per sekund med en ganska god marginal (man fÄr dock tÀnka pÄ att de har sina servrar pÄ som samma ort som testet utfördes ifrÄn, vilket kan ha viss pÄverkan), följt av Crystone och Oderland.

Andra sÀtt att anvÀnda resultaten

Med de hÀr resultaten ser vi Àven vikten av att cacha sidor pÄ servern. I det hÀr fallet gav de cachade sidorna i genomsnitt en laddtid pÄ 42% av ursprungstiden. Det gjorde Àven sÄ att antalet anrop webbplatsen kan hantera per sekund tiodubblades, för vissa webbhotell blev skillnaden Ànnu större.

Avancerade resultat

HÀr Àr fyra PDF-filer med avancerade resultat frÄn stresstesten:

Sammanfattning

Om man blundar för Varnish Àr resultaten följande:

 • Levererar en sida snabbast (utan server-cache): City Network
 • Levererar en sida snabbast (med server-cache): One.com
 • Hanterar flest anrop per sekund (utan server-cache): City Network
 • Hanterar flest anrop per sekund (med server-cache): Ipeer

Kom ihÄg att Varnish inte hjÀlper ifall sajten ska leverera unikt innehÄll till respektive besökare. Undantaget Àr om du anvÀnder Varnish pÄ egen server eller pÄ annat sÀtt har större kontroll över hur det fungerar.

Vilket webbhotell tycker du fick bÀst resultat totalt sett?

Ivar Johansson

Skriven av

Ivar började med webbutveckling för tio Är sedan och har sedan dess utvecklat breda kunskaper inom framför allt webbprestanda, sökmotorer och anvÀndarupplevelse. Idag driver han eget företag dÀr han skapar webbplatser som Àr snabba, sÀkra och enkla att hantera.

 1. Joakim

  16 mars, 2014

  Hej, bra artikel, hur mÀrkte du att W3tc inte fungerade pÄ Loopia?

 2. Kenth Hagström

  16 mars, 2014

  Hej,
  Det hÀr Àr ett jÀtteintressant test dÄ jag nyligen upplevt en del problem med prestanda pÄ en av mina kunders webbhotell, det handlade om en sida med mycket databasfrÄgor i bakgrunden. Dock sÄ var de mycket hjÀlpsamma och flyttade om den sida det handlade om internt pÄ webbhotellet. SÄ jag saknar lite information om databasfrÄgor i testet. För övrigt Àr det som jag skrev först, jÀtteintressant! Tack!

  Ett tips för att fÄ sidorna identiska Àr att anvÀnda sig av tillÀgget Duplicator, som gör en exakt klon av en WordPress-sida som sedan Àr lÀtt att installera pÄ ny adress.

 3. Ivar Johansson

  16 mars, 2014

  Tack Joakim och Kenth!

  Joakim: Jag fick felkod 500 hos Loopia nÀr jag aktiverade W3TC. Eftersom jag dessvÀrre inte hade tid att göra en större felsökning överlÀt jag Àrendet till Loopias chattsupport i hopp om att de varit med om detta förr. De rekommenderade istÀllet WPSC (vilket jag i normala fall brukar föredra), och det fungerade out of the box.

  Kenth: DatabasfrÄgor hade absolut varit intressant, ska lÀgga det pÄ minnet inför framtida artiklar, tack! Resultaten hade förstÄs blivit likadana, men man kunde haft ett separat diagram för databasprestanda.

 4. Tommy (Mebo)

  16 mars, 2014

  Kul att se resultatet av din test! Jag vill bara nÀmna att W3TC funkar fint hos oss ocksÄ, vet inte riktigt varför du inte har fÄtt det att fungera. WP Super Cache Àr dock ocksÄ vÀldigt fint och jag tror inte det hade gjort nÄgon direkt prestandamÀssig skillnad.

  Det hade varit spÀnnande att se en waterfall frÄn samtliga deltagare i testet frÄn tools.pingdom.com med Amsterdam som testserver.

 5. Ivar Johansson

  16 mars, 2014

  Det lÄter mÀrkligt, Tommy, jag blev lika förvÄnad sjÀlv. Men som du sÀger hade det antagligen inte pÄverkat resultaten nÄgot.

  Funderade faktiskt pÄ att presentera vattenfallsdiagram i artikeln ocksÄ, men det kÀndes inte tillrÀckligt relevant. Jag kanske hade fel, ska tÀnka pÄ det till nÀsta gÄng!

 6. Joakim

  16 mars, 2014

  Hej igen, kör W3TC hos Loopia och det fungerar. WP Super cache Àr lÀttare att fÄ att fungera, men jag upplever att nÀr man lyckas ratta in W3TC sÄ blir det bÀttre.
  Tips pÄ ett framtida test?

 7. Ivar Johansson

  17 mars, 2014

  Hej Joakim! Ja W3TC har lite fler tweaks i sig, men nÀr det kommer till cachning av sidor tror jag de Àr ganska lika. Jag kör exempelvis med WPSC pÄ den hÀr sajten och fÄr vÀldigt fina laddtider.

  Tack för idén med att jÀmföra cache-plugin, det ska absolut bli ett framtida test. :-)

 8. Gromit

  17 mars, 2014

  Kanske borde nÀmnas att requesten skickades frÄn iPeers nÀtverk!
  Av den anledningen Àr det mer intressant att testa frÄn olika locations.

  Varnish kan absolut hjÀlpa en sida som ska leverera unikt material. Relativt fÄ bytes brukar vara unika per sida sÄ rÀtt anvÀnd med ESI, inte anvÀnda cookies mer Àn nödvÀndigt kan göra en extrem skillnad.

  WPSC och W3TC kan fungera olika bra beroende pÄ hur servern largrar sin information pÄ ?disk?

 9. Ivar Johansson

  18 mars, 2014

  Hej Gromit! Jag kanske var missvisande i artikeln angÄende Varnish. GÄr förstÄs att justera hur Varnish cachar data, tvivlar dock pÄ att webbhotell stödjer det.

  AngÄende W3TC och WPSC ska det inte vara nÄgon större skillnad pÄ deras cachning av sidor sÄ lÀnge som bÄda cachar till hÄrddisken, men jag gör gÀrna ett sÄdant test i framtiden för att se om jag har fel! :-)

 10. Gromit

  19 mars, 2014

  FörlÄt, var lite för otydlig. Vad jag menar Àr att för vissa lagringslösningar sÄ fungerar W3TC och WPSC mindre effektivt och att man behöver titta pÄ hela ?cachingstacken? för bÀsta prestanda. Sinsemellan Àr det sÀkert minimala skillnader i prestanda dÀr vissa scenarier favoriserar den ena till viss grad.

  One.com har stöd för cache TTL till Varnish via headers

 11. Ivar Johansson

  19 mars, 2014

  Bra poÀng, Gromit. Och angÄende One.com var det faktiskt inte nÄgon som jag visste, man lÀr sig nÄgot nytt varje dag!

 12. Ludvig

  24 mars, 2014

  Visste City Network om detta test i förvÀg? Jag gjorde ett liknande test för nÄgot Är sedan och under testets gÄng sÄ uppmÀrksammade jag City om mina tester. FrÄn ingenstans sÄ halverades laddtiderna pÄ samtliga mina sidor hos dem. Det hela kÀndes lite sunket sÄ jag la ner mina test dÄ (Sa Àven upp mitt konto dÄ jag fick höra att City Network samarbetar med Sverigedemokraterna och deras webbhosting vilket gÄr mot mina principer över bolag jag vill vara kund hos).
  TÀnkte göra om testen anonymt vid ett senare tillfÀlle men har ej hunnit. I övrigt sÄ var det vÀldigt intressant lÀsning.

 13. Ivar Johansson

  24 mars, 2014

  TrÄkigt att de gjorde dig besvikna, jag har hört mycket gott om dem.

  Alla webbhotellen i testet fick veta om testet i förvÀg, Àven City Network. Ett anonymt test hade förstÄs varit intressant det med, hojta gÀrna till ifall du tÀnkt utföra ett sÄ hjÀlper jag gÀrna till.

 14. Johan

  24 mars, 2014

  Ludvig ? vi Àr av principen att vi inte pÄ nÄgot sÀtt sÀger nej till kunder pga vad de sysslar med sÄ vida det inte bryter mot svensk lag. Det gÀller Àven politiska partier ? oavsett vilket parti. Denna neutralitet tycker vi Àr extremt viktig. Sverigedemokraterna var kund hos oss ett par Är men Àr det inte lÀngre. De var kund hos oss som alla de andra 30000 kunderna vi har. Varken mer eller mindre. Vi har vid ett tillfÀlle gjort en bedömning dÀr vi proaktivt har stÀngt ner nÄgon ? och det var Lexbase för ett antal veckor sedan. Vi ansÄg att Lexbase helt enkelt gick för lÄngt i krÀnkandet av den personliga integriteten.

  Vi kör ett system som lastbalanserar över en stor mĂ€ngd servrar. Även om vi skulle vilja försöka separera ut en specifik kund eller webbplats ? sĂ„ kan vi inte det dĂ„ vĂ„rt system Ă€r precis lika för alla vĂ„ra kunder och provisioneringen sker automatiskt hela vĂ€gen. Det vi dock gör Ă€r att vi hela tiden förbĂ€ttrar vĂ„ra system för vĂ„ra kunder. Dvs snabbhet betyder mycket idag sĂ„ vi lĂ€gger stort fokus pĂ„ detta. Kanske var det sĂ„ att Varnish infördes nĂ€r du körde ditt test? Det har gjort stor skillnad för alla vĂ„ra kunder.

  Tack för feedbacken och lycka till!

 15. Alexander Hjelm

  10 april, 2014

  Hejsan, har du lust att testa detta pÄ mitt webbhotell, vore intressant att se.

 16. Ivar Johansson

  10 april, 2014

  Hej Alexander! Absolut, kommer dock inte göra om detta test förrÀn nÀsta Är.

 17. Fredrik

  14 juli, 2014

  Kolla i .htaccess nÀr w3tc Àr aktiverat ? dÀr stÄr det en kommentar om man fÄr felkod 500. Det Àr en instÀllning man fÄr kommentera bort ( minns ej vad just nu ).

 18. Ivar Johansson

  21 juli, 2014

  Tack för tipset, Fredrik! Det Àr komprimeringen (gzip/deflate) som brukar krÄngla, det kanske Àr det du tÀnker pÄ?

 19. Mikael Hellqvist

  13 augusti, 2014

  Jag hade inte inte hört talas om mebo förut men blev sugen att testa nÀr jag lÀste artikeln. Gissar att detta testet gjorde mot de svenska servrarna? De kör ju lite olika operativsystem i England och Sverige (CentOS respektive CloudLinux) men det ska vÀl inte spela nÄgon roll? VÀljer men servrarna i England fÄr man ?bara? PHP 5.4 medan man med de svenska kan vÀlja upp till PHP 5.5. Antar att bÄde webbserver, MySQL och PHP kan vara olika pÄ de olika webbhotellen. Hur pass viktigt Àr versionerna nÀr det gÀller hastighet?

 20. Ivar Johansson

  13 augusti, 2014

  Det stÀmmer, Mikael, testet gjordes mot Mebo?s svenska servrar.

  Jag har inte stenkoll pÄ skillnaderna mellan CentOS och CloudLinux, det sÀgs hur som helst att Debian ska vara det snabbaste operativsystemet för serverbruk. Skillnaderna Àr dock sÄ smÄ att det inte Àr vÀrt att tÀnka pÄ.

  Prestandaskillnaden mellan PHP 5.4 och 5.5 Àr inte lika stora som skillnaden mellan 5.3 och 5.4. I regel sÄ Àr nyare bÀttre. HÀr kan du lÀsa mer om prestandaskillnaderna mellan PHP-versionerna: https://blog.asmallorange.com/2013/08/php-roadmap-performance/

 21. Timmy

  4 januari, 2015

  Ditt test Äterger bara punktmÀtningar pÄ vissa maskiner och representerar inte en hel leverantör. För fler mÀtningar se webhosting-performance.com.

  PHP versioner ger ocksÄ avvikelser dÄ 5.5 Àr 300% snabbare Àn 5.3 pÄ exempelvis statiska klasser.

 22. Ivar Johansson

  4 januari, 2015

  Hej Timmy!

  Vill du motivera din pÄstÄende om att testet endast Äterger punktmÀtningar pÄ vissa maskiner? Jag har svÄrt att tro att ett webbhotell skulle ge vissa kunder bÀttre hÄrdvara medan andra fÄr sÀmre, men jag kan naturligtvis ha fel.

  Testet visar webbhotellens prestanda ur ett realistiskt perspektiv, dÀr respektive webbhotell har haft samma förutsÀttningar att leverera exakt samma webbplats. Vad de anvÀnder för maskiner och PHP-version Àr ofta ointressant för deras kunder, bara de fÄr bra prestanda sÄ Àr de nöjda.

  Observera att testet snart Àr ett Är gammalt och mycket hos webbhotellen kan ha förÀndrats, dÀrför bör resultaten tas med en nypa salt.

  Resultaten pÄ sajten du lÀnkar till ser inte ut att innehÄlla nÄgra datum, vilket minskar tillförlitligheten att de verkligen stÀmmer, annars var det intressant om man enbart Àr ute efter siffror pÄ enstaka procedurer.

 23. Timmy

  5 januari, 2015

  Hej Ivar. En mÀtning ger dig statistik över ett tillfÀlle. Som skapare av webhosting-performance.com sÄ sÄg jag tidigt hur prestanda hos webhotell kan variera kraftigt frÄn tillfÀlle till tillfÀlle. En bredare mÀtning över en period och ett genomsnittsvÀrde torde ge mer rÀttvisande statistik.

  Om du tittar pÄ maskinerna som mÀts pÄ webhosting-performance ser du att en del maskiner Àr natt frÄn dag gentemot andra. 2014 lÀt jag 3 kunder byta maskiner i samma serverpark dÄ de blivit slöa. Loopia Àr rÀtt bra pÄ att visa stora differenser. Samma sida pÄ en maskin kan ha laddningstiden 3 s medan en annan 0.5 s.

  MÄnga hotell stöder olika PHP versioner men kör inte det senaste som default pga kompatibilitet med Àldre applikationer. MÀtningen skulle vara mer rÀttvis om alla hade samma PHP version.

  Testa din egen maskin och upptÀck hur tillförlitliga datumen Àr. Sajten lagrar 14 dagar historik av de senaste mÀtningarna.

 24. Roger

  1 mars, 2015

  Ipeer trodde jag var bÀst vad det gÀller laddningstid. Vilket skall man vÀlja dÄ?

 25. Ivar Johansson

  11 mars, 2015

  Hej Roger!

  Enligt detta test sÄ ska City Network ge bÀst laddningstid, men i och med att testet snart Àr ett Är gammalt har en del förÀndrats.

  Till min besvikelse har jag haft kunder som fÄtt prestandaproblem med City Network, sÄ numera brukar jag rekommendera Oderland eller FS Data som jag vet ger en hög prestanda Àven idag.

 26. Daniel Eriksson

  24 maj, 2016

  Hej!
  Planerar du att köra ett nytt test igen?

Kommentarer Àr för nÀrvarande avstÀngda.